ChistinaSzabo
PANTING & WORKSHOP
contact me
Follow me

waxpainting

  -  Art   -  Viaszbatik tanfolyam
"A főiskolás éveim alatt az egyik kedvenc festési stílusom a pointilista technika volt , amely lényege, hogy a kép kizárólag pontokból épül fel, s ezzel teremti meg a különleges képi hatást. Amióta kipróbáltam ezt a technikát Balin, azóta a hatása alatt vagyok, s évente visszajárok festeni erre a mesebeli szigetre. De kísérletezünk majd a tiszta alkohollal is mint ’színváltoztató’  eszközzel."
Christina Szabo, painter

Ha újként szeretnél ehhez a vidám alkotó csapathoz csatlakozni, akkor arra is van lehetőség mert a tanfolyam alatt úgyis egyénileg is magyarázok és foglalkozom mindenkivel. Aki volt már nálam festeni az tudja, hogy nem csak „jelen vagyok” hanem ott állok melletted mikor kell, s segítek amikor elakadsz vagy véleményem kérdezed. Az iskolai tanítás során  is valamilyen téma köré szerveztem az elsajátítandó feladatokat, így azok érdekesebbek voltak. Azt vettem észre, hogy a felnőttek is ugyanúgy igénylik az izgalmas témákat.

Kéthetente 6 alkalommal szerdánként találkozunk majd, s lesz egy tematika de ezt a Ti igényetekhez igazodva tudom módosítani.
Az első találkozásunk alkalmával szeretnék egy kis mediterrán hangulatot becsempészni a hideg téli időbe, igy az egyik kedvenc városomat hozom el nektek témának: Barcelonát.  Imádom a szecessziós épületeit amit egy élvezet megfesteni. Hozok mintát mint megszokhattátok, viszont színelméletileg Ti alkotjátok meg a saját képeteket. Imádni fogjátok!
A workshop  a tavaszról és az ébredő természetről szól, tavaszi virágok, csicsergő madarak vidítanak fel minket. Itt már a tiszta alkoholt mint eszközt és lehetőséget is megmutatom, hogy még izgalmasabb hatást érjünk el az alkotásunkkal.
A következő találkozásunk alkalmával bevezetlek Titeket a „pointilista” technika rejtelmeibe, igy ekkora tervezek egy japán cseresznyevirágzásos festést, ahol a képünket kizárólag pontokból építjük majd fel.
Tovább folytatjuk ezt a kisérletezést, s megmutatom hogyan lehet árnyékolni ezzel a pointilista módszerrel, s erre egy izgalmas témát hozok, trópusi virágokkal, növényekkel és madarakkal.
A fennmaradó 2 alkalmat menet közben igényekhez igazodva fogom megtervezni, s megbeszélni veletek, hogy tényleg olyan témák legyenek ami inspiráló és hozzájáruljanak ahhoz, hogy ebben a félévben is hasonlóan csodálatos alkotások szülessenek mint a tavalyi évben.

Leave a Comment